Introduktion til KortInfo Touch

KortInfo kan nemt tages med i marken på en tablet. Applikationen KortInfo Touch er fuldt ud konfigureret med administratormodulet, hvilket blandt andet betyder, at samme opsætning kan anvendes både på feltarbejde og på kontoret.

KortInfo Touch er tilpasset brugen eksempelvis på inspektioner og indeholder mange af de funktioner, der kendes fra PC Klienten – som redlining, søgeværktøjer, måleværktøjer, ”find min position” og datafiltrering. Derudover har KortInfo Touch en redigerings- og billedfunktion.

Som bruger kan man oprette nye GIS-lag eller redigere i eksisterende lag og attributoplysninger på en touch skærm ude i marken. KortInfo Touch redigering indeholder også en snap-funktion, og redigering på touch skærmen er let at bruge med den smarte ’Track Pad mode’-funktion, hvor fingeren ligger et stykke fra cursoren på skærmen. Sådan bliver det nemt at ramme eksisterende geometri eller oprette nyt. Billeder taget med tablet eller smartphone kan også lægges ind på GIS-temaet ved anvendelse af enhedens position.

Når KortInfo Touch åbnes består det af et kortvindue, tre funktionsknapper og evt. et søgefelt. Vær opmærksom på, at KortInfo Touch er sponsive. Det vil sige, at udseende af kortvinduet kan ændre sig, alt efter hvilken device der bruges.

På en tablet kan kortet flyttes ved at trække en finger over kortet og zoome ind og ud ved at pinche -  Altså trække med to fingre (OBS Dette virker ikke på en PC med Touch skærm). På en pc kan kortet flyttes ved at holde venstre musetast nede. Der kan zoomes i kortet ved at scrolle ud eller ind i kortet via hjulet på musen.

giver adgang til menuen, hvor alle funktionaliteter i KortInfo Touch er tilgændelige

Følg linket for at komme til en beskrivelse af funktionen:

·        Tematræ (herunder kan du finde editering)

·        Baggrundskort

·        Featureinfo

·        Signaturer

·        Aktive lag

·        Søgninger

·        Filtre

·        Måleværktøj

·        Tegneværktøj

·        Hop til

·        Del link

·        PC-version

·        Login

·        Egne lag (herunder kan du finde editering)

·        Funktioner

·        Specielt for ipads

giver adgang direkte til de tilgængelige temaer (Tematræ, som også kan findes under øverste knap). Et eksempel på tematræer er vist nedenfor.

giver adgang til funktioner angående kortudsnit og gps, herunder find min lokalitet. Administrator kan have sat op, hvilket zoomniveau der skal zoomes til, hvis "gå til enhedens position" anvendes.

Hvis gps er aktiveret kan den deaktiveres ved igen at klikke på knappen .

Specielt for Ipads

Efter IOS13 har Apple indført at ipads som udgangspunkts skal se desktopsider og ikke mobilsider.

Hvis der er problemer med at Ipad ikke åbner kortinfo i Touch version, skyldes det formodentlig en indstilling på ipad. Denne kan indstilles således:

Åben Kortinfo siden i Safari på ipad

Klik på de to Aa ved siden af adressebaren, her kan skiftes mellem almindeligt websted og mobil websted på (1)

På nr. (2) kan der laves indstillinger så Ipad husker at siden skal bruges som mobil. Her kan også sættes om Kortinfo må få adgang til Kamera, mikrofon og lokalitet.
Hvis ikke du kan få din ipad til at følge gps positionen på ipad. Så kan det være en indstilling her du skal slå til.