Egne lag

Administrator kan give mulighed for at, at du kan hente egne objekter ind i kortet.

Du kan rette i de objekter der er i filen, samt kopiere objekter og gemme dem sammen med allerede tegnede objekter i andre editerbare lag.

 

Dette gøres ved at hente en egen fil ind i KortInfo, eller oprette en ny tabel. Dette gøres via fanen "Egne lag"

 

egne_lag_variationer.jpg

 

Klikker du på knappen "Tilføj" kommer dialogboksen

 

egne_lag_upload.jpg

 

Du kan uploade TAB, MIF, SHP, DWG, DXF eller GML2.

Husk, hvis du uploader en MapInfo-fil (TAB) eller en ArcGIS-fil (SHP) så skal du udpege alle 4 filer, én ad gange. Alternativt kan filerne zippes til én enkelt fil.

 

Vær opmærksom på, at du kan uploade lag med kolonner af typen "image", men du kan ikke downloade lag med imagekolonner. Indeholder et lag en kolonne med typen "image", så vil denne kolonne ikke blive medtaget i download.

 

Du kan også oprette din egen tabel

Klik på den lille sorte pil på knappen "Tilføj". Klik nu på "Opret" og dialogboksen fremkommer:

 

egne_lag_opret.jpg

 

 

Navngiv tabellen, vælg type til kolonnen og sæt flueben, hvis attributter ikke skal udfyldes.

 

NIRAS anbefaler, at du ikke laver mellemrum i kolonnenavnet, og at du ikke bruger specialtegn eller æ,ø og å.

 

Det er muligt at oprette kolonner med datatypen Images.

Data kan oprettes og vedligeholdes i KortInfo, men kan ikke downloades.

Hvis datatypen er oprettet i et eget lag vil kolonnen blive fjernet ved download

 

Egne lag lagt ind af "anonyme" vises med ikonet eget_lag_anonym.jpg

Egne lag lagt ind via login vises med ikonet eget_lag_login.jpg. Administrator skal have gindet ulighed for Log in, som sker via en knap i højre side over kortvinduet.

 

Et eksempel på et eget lag kan være afgrænsning af en lokalplan. Hvis den allerede er tegnet, kan den hentes ind og gemmes i KortInfo. Det editerbare lag kan downloades af brugeren, hvis det er en fil, og af administrator, hvor det er i en database.

 

Der er adgang til at editere, hvis themetree_create16d.png (nyt element) eller themetree_edit16d.png (ændring af eksisterende) kan ses efter et lagnavn i lagoversigten (tematræet). Vises dette ikon  themetree_functions16d.png så er der flere valgmuligeder under knappen.

 

Egne lag kan være alle mulige former for oplysninger. F.eks. Husdyr-temaer, lokalplanafgrænsninger eller forslag til nye beskyttelsesområder mm.

 

Ved at uploade et eget lag kan du sammenligne det med de temaer, som ellers ligger i kortet. Hvis administrator har opsat "tema kontrol"-knappen kan du skifte farve for at opnå en optimal sammenligning, eller du kan anvende themetree_functions16d.png og herunder egne_lag_stilart.jpg til at styre farven for dit lag.

Via tema kontrol-knappen temastyring_knap.jpg over kortvinduet kan du slå snap til. På denne måde kan du f.eks. bruge dit eget lag til at konstruere nye objekter ud fra via pejlemærker i et andet tema.

 

Er der attributter på laget, kan disse ses på samme måde, som du kender det, enten via info-knappen eller hvis panoreringsknappen er markeret via et enkelt klik med musen.

 

Egne lag kan også bruges som geografi til en konfliktsøgning. Du klikker featureinfo, og på "Anvend til søgning". Der vil nu komme en liste over de tilgængelige konfliktsøgninger, som du kan vælge imellem.

Er der tilknyttet et Ejendomsopslagsmodul kan du bruge det lag til at udsøge ejendomme efter.

 

Du har mulighed for at uploade et eget lag, editere i det, og derefter downloade det igen. Men denne metode kan du rette i både geometri og attributter, og senere bruge laget i andre sammenhænge, evt. sende det tilbage til en samarbejdspartner for videre behandling.