Filtre

I KortInfo er det muligt at arbejde med filtre. Det er en funktion der gør det muligt at vælge, hvilke data du ønsker et se fra et lag, ud fra de værdier der er i lagets data. Det er kortadministrator der afgør, om denne funktionalitet er tilgængelig i kortet. Filtre er opsat til at fungere med bestemte lag, og det er derfor ikke alle lag der kan filtreres. Spørg din kortadministrator om, hvordan det er opsat.

Administrator kan have opsat et panel til højre for kortet, hvor du kan se Filtre, signaturforklaring samt beskrivelse til det enkelte lag. Administrator kan vælge om højrepanelet skal være åbent fra start. Hvis ikke, klik på åbn_højre_panel-_luk_venstre.jpg i øverste højre hjørne, så åbner panelet.

Nogle filtre kan være opsat til at være vist uanset om laget et tændt. Andre filtre vises først, når det lag det kan bruges sammen med tændes.

Der kan også være opsat, at der skal ligge et overliggende spænd-filter. Se mere om det overliggende filter

Filter-typer

Der er følgende filtertyper:

Eksempel på filter

Typenavn

Dato og tid (Spænd)

Heltal (Spænd)

Rationelt tal (Spænd)

Enkeltværdi i (Tekst)

Flere værdier (Tekst)

Checkboks (Binær)

Filtre af typen Spænd kan også vises som et overliggende filter.

Vises kan filteret deaktiveres.

Sådan aktiverer du et filter

Der kan være filtre, der skal aktiveres før de kan bruges. Se nedenfor hvor du skal sætte et flueben. OBS: Klik ikke på teksten, det kan give et misvisende resultat i visningen.

Er der opsat et overliggende spænd filter, kan dette aktiveres med at klikke på

Skal det overliggende spænd filter deaktiveres, skal du klikke på

Sådan ændrer du et spænd

Hvis administrator har givet tilladelse, kan et spænd øges eller mindskes. Dette gøres ved at tage fat i en af de to pilespidser og trække den tættere eller længere fra den anden spids. Administrator kan have opsat et mindste spænd af værdier:

filter1.jpg filter2.jpg

Ved at holde klikke på den lilla bar og holder musen nede, så kan hele baren flyttes, og derved vise et andet interval.

Et spændfilter kan være sat op til, at kunne vises som et overliggende filter. Ændring af spændet fungerer på samme måde som når filteret vises i højrepanelet.

Se info om et filter

Holdes musen hen over det blå i, kan der være skrevet en hjælpetekst

Sådan ser du flere værdier samtidig

Ved flere værdier (og de binære værdier) skal du sætte flueben ved de værdier, du ønsker at se. Som vist nedenfor kan der være et filter, hvor du via en dropdown-menu skal vælge en enkelt værdi af gangen.

Kombiner flere filtre

De forskellige filtertyper kan kombineres, så flere filtre kan bruges på samme tema. Dette kan administrator have markeret med en samlet boks, som vist nedenfor

Et eksempel kan være:
Der er et lag, der viser spildevandsledninger. Der er opsat et filter for

·        hvilken type vand der løber i ledningen

·        om ledningen er under tryk

·        hvem ejer ledningen

·        hvor stor er diameteren af ledningen

·        hvor når er ledningen lagt i jorden

Disse filtre kan kombineres, så kortet viser fællesledninger lagt i jorden før 1950 og ejet af kommunen.

På den måde kan du som bruger selv vælge, hvilket udsnit af et datasæt du ønsker at se.