Administrator kan have sat adgang op til, at du kan arbejde med workspaces. Du får adgang til funktionen via knappen . Workspace eller arbejdsområder er en mulighed for at gemme et kortudsnit med tændte lag, printtekster, redning mm. så du kan arbejde videre med det senere.
Det der gemmes er en zip-fil, der kan indeholde oplysninger om:
· Kortudsnit (bounds) - skal workspace indeholde det kortudsnit, du har
· Tændte temalag - skal workspace indholde de temaer du har tændt
· Tabelvindue - er der opsat indstillinger for Tabelvinduer, kommer de med
· Stilart på temalag - har du oprettet egne stilarter på temalag gemmes disse
· Rækkefølgen på temalag - hvis der er en manuel temarækkefølge i kortet gemmes dette
· Filtrering på temalag - er der anvendt filter-indtillinger gemmes disse
· Egne lag uploadet til siden - hvis du er logget ind og har uploadet et eget lag gemmes dette
· Redlining - gemmer de tekster og objekter du har tegnet via redlining
· Målinger - gemme de målinger du har foretaget dig på siden
· Søgninger - gemmer søgeresultater i den aktuelle session
· Baggrundskort - husker hvilket baggrundskort der er brugt
· Print - husker hvilke tekster der var skrevet ind i de forskellige printdialoger, og placeringen af plotramme(r)
· Ejendomsopslag søgeresultater - husker hvilke ejendomme du havde søgt frem. For at se resultaterne når du åbner workspacet skal du logge på ejendomsdatabasen igen. Data vises i fanen "Workspace Søgning #1"Zip-filen gemmes i mappen "hentede filer" på dit c-drev på din computer. Har du problemer med at gemme filen kan det være, at du ikke har adgang til denne mappe.
Er brugeren logget ind, kan der været opsat mulighed for, at der automatisk (efter 2 min) oprettes et workspace, som kan åbnes igen dagen efter. Det automatiske workspace kan enten åbnes via oversigtssiden eller via menuen med egne workspaces.
Downloades workspacet, kan zip-filen omdøbes, så den får et mere sigende navn. NIRAS anbefaler, at du i filnavnet har en indikation af, om det er en redlining eller en workspacefil der er tale om. Evt via et W eller et R i filnavnet.
Hvis workspacet er oprettet på en anden side end den du har åben, når du forsøger at åbne workspacet, vil KortInfo oplyse dig om dette og spørge, om du vil hoppe til siden, eller åbne i den aktuelle kortside. Det bliver også oplyst, hvis workspacet indeholder en oplysning til et tema der ikke kan findes i den aktuelle kortside.
Er temaer tilknyttet via "Tilføj / fjern temalag" knappen, kan temaerne ikke hentes ind automatisk. KortInfo oplyser dig om, hvilke lag der ikke kan hentes, og de kan efterfølgende tilføjes kortet.
Klikkes der på mappe-ikonet vil dialogboksen nedenfor fremkomme
Åbner zip-filer der indeholder oplysninger om gemte arbejdsområder. Zip-filen kan sendes til en anden, som så kan arbejde videre med oplysningerne.
OBS: hvis der er filterindstillinger i workspacet vil det åbne med de flueben der var sat da det blev gemt. Det vil sige, at de standard-flueben filteret er opsat med, vil blive fjernet og erstattet af dem der er gemt i workspacet.
Har du mulighed for at logge ind på siden, får du flere værktøjer til arbejdet med workspaces. Mulighederne for at åbne og gemme egne workspaces vises også.
Nu kan det vises, hvilke workspaces der har været arbejdet med sidst
Og du kan se, hvilke workspaces du selv har.
Der kan f.eks. oprettes en bruger, som en gruppe af medarbejdere kender. Dermed kan de arbejde i de samme arbejdsområder, og dele oplysninger med hinanden.
Hvis du arbejder meget med det samme workspace kan du tilføje titlen på workspacenavnet til urlen, og derved åbne et bestemt workspace, når du åbner en kortside. Tilføj nedenstående til din url:
...&load_workspace=Titel
Gemmer et arbejdsområde, der kan hentes ind i KortInfo igen.
Det skal med flueben markeres, hvilke oplysninger der skal indgå i arbejdsområdet:
Aktive lag indeholder både Kortinfo-temaer og egne lag.