Koordinater

Når du klikker på de viste koordinater vil du få nedenstående dialogboks:

Her får du at vide, hvilket koordinatsystem kortsiden er vist i, samt hvilke koordinater der er lige der hvor pejlemærket er i kortet. Flyttes pejlemærket vil du se at koordinatet ændres ikortet.

Editerer du i kortet vil du med snap til punkt, kunne snappe til pejlemærkets centrumspunkt.

Dialogboksen indeholder også et konverteringsværktøj. Nogle programmer kræver at koordinater indtastes i et bestemt koordinatsystem, og her kan du omregne dem.

Du skal vælge, hvilket koordinatsystem du ønsker at ovenstående koordinat skal konverteres til.
Herefter flytter du markøren og koordinatet bliver beregnet on the fly. Du kan nu kopiere koordinaterne til brug udenfor KortInfo.

Med knappen  Kopieres koordinatsættet som X, Y, men ønskes koordinaterne i omvendt rækkefølge Y, X så gøres dette med   inden der trykkes på kopi (send til udklipsholder). Y, X bruges eks. hvis der kopieres koordinatsæt til eks. Google Maps eller Earth. De anvender nemlig koordinat er i Lat Long (WGS84)