Med Konfliktsøgning søger du i et nærmere defineret område efter forskellige temaer. Det betyder, at KortInfo gennemløber databasen, for herefter at lave en rapport over de temaer, der berører det udpegede areal/punkt. F.eks. konflikter vedrørende planlægning, naturfredninger og vandindvindingsinteresser.
Resultatet vises i en rapport. Rapporten indeholder:
· Titelblad
· Administrator kan have opsat, at dit navn kommer på rapporten, hvis du er logget ind
· Administrator kan have givet dig mulighed for at tilføje op til 4 kommentarer på forsiden. Hvis titlerne er obligatoriske kan du ikke gemme en rapport før alt er udfyldt. Dette vises i HTML-rapporten og PDF-rapporten.
· Oversigtskort
· Evt. en beskrivelse af konfliktsøgningen
· Liste med temaer, hvor der er søgt efter konflikter. Listen indeholder
· Temanavn
· Buffersone for det enkelte tema
· Antal fundne objekter for det enkelte tema
· Status for søgning (hvis datakilden ikke svarer vises det her)
For det enkelte tema, hvor der er fundet objekter oprettes:
· Lagnavn
· Evt. en beskrivelse af temaet
· Et kort med temaet
· Liste med de fundne objekter (kan udelades af administrator)
· Listen kan indeholde attributter, hvis administrator har opsat det
· Signaturforklaring
Rapporten kan udskrives til PDF, HTML, XML, og word. Word-versionen gemmes som skrivebeskyttet, men du skal være opmærksom på, at skrivebeskyttelsen kan fjernes og der kan rettes i dokumentet.
Hvilke konfliktsøgninger der opsat på kortsiden, afhænger af administrator.
I forbindelse med opsætning af konfliktsøgninger er der oftest opsat en buffer på den enkelte søgning. Det betyder at der lægges fx 50 m til det areal der er tegnet. Den definerede buffer skrives i tabellen. Er bufferen skrevet med en mørk farve, kan du selv skrive et andet tal. De fast definerede er skrevet grå og i kursiv. Se nedenfor.
De lag der medtages i konfliktsøgningen er også fastsat af administrator. Men administrator kan have give mulighed for, at du selv kan vælge, hvilke lag fra listen du vil have med. Er fluebenene skrevet med blåt, kan du selv ændre på sammensætningen. Er de skrevet med gråt kan lag ikke tilvælges eller fravælges.
Du kan tegne flere objekter på én gang, og KortInfo vil søge på alle de tegnede polygoner samtidig.
Det/de tegnede arealer fremstår med en lys rød markering. Det sidst tegnede objekt har blå kanter, de andre røde.
OBS: Hvis der tegnes ulovlige geometrier (geometrier der skærer sig selv), kan søgningen ikke udføres, og KortInfo vil melde fejl
En konfliktsøgning kan startes på flere måder
· via søgemenuen
· via specifik knap (opsættes af administrator)
· via featureinfo på objekter
· via link i resultatboks efter en anden søgning (se nedenfor)
Du kan via hvilken som helst søgning på kortsiden fremsøge den adresse/det område du er interesseret i, og derefter starte konfliktsøgningen via linket "Anvend til søgning"
Er der opsat flere konfliktsøgninger fremkommer der en liste, hvor du skal vælge den konfliktsøgning du ønsker. Her er konfliktsøgningen Arealinfo valgt
Du kan vælge at starte konfliktsøgningen nu, og du vil bruge adressepunktet som søgeobjekt. Du kan også vælge at tegne et nyt objekt og bruge det til at søge med. Der kan søges på flere objekter samtidig. I eksemplet er adressepunktet suppleret med en linje.
Et eksempel på resultat, hvor der er brugt to søgepolygoner:
I søgeboksen vises en liste med de lag, der er søgt på (øverst), og hvilket resultat søgningen gav (nederst). Vær opmærksom på, at der kan være flere sider med resultater. På billedet er side 1 af 1 vist. Pilene nederst i vinduet kan bruges til at navigere mellem resultatsiderne, hvis der er flere.
Foran det enkelte lag i øverste vindue vises et lille ikon, der fortæller, hvordan søgningen er forløbet. De små ikoner betyder:
Søgning er i gang
Søgning gav resultat/ramte objekter
Søgning gav ikke et resultat/ramte ingen objekter
Søgning gav resultat/ ramte objekter. Der blev fundet flere objekter end det maksimalt tilladte
Der opstod en fejl i søgningen
Kilkkes der på et af resultaterne i listen, vil det valgte objekt blive fremhævet, og kortet vil zoome hen til objektet så det ligger i centrum af kortudsnittet. En infoboks vil blive vist, hvis der er opsat featureinfo på laget. Der vil desuden vises to links: "Anvend til søgning" og "Tilføj til hjælpegeometri".
OBS: hvis objektet er meget stort, vil kortet zoome meget langt ud.
Det første link "Anvend til søgning" kan anvendes til at starte en ny konfliktsøgning, hvor det kun er det valgte objekt der søges på. Er der opsat flere konfliktsøgninger vil der fremkomme en dropdown-liste, hvor du kan vælge den søgning du ønsker at bruge.
Tilføjes objektet som hjælpegeometri, kan det tilføjes som et ekstra objekt der skal søges på, samtidig med det/de oprindelige søgeobjekter.
Hvis du har udført flere søgninger, kan de genkaldes via knappen som indeholder en søgehistorik kun på konfliktsøgninger.
På knappen kan der udskrives en pdf, HTML, XML eller word, hvor resultatet af konfliktsøgningen vil blive vist. OBS: vælger du HTML eller PDF kan administrator have opsat mulighed for at skrive op til 4 ekstra kommentarer på forsiden af rapporten.
I forløbet md at udskrive rapporten vil følgende dialogbokse blive vist:
Og derefter
Rapporten vil blive vist i et nyt vindue. (Vær opmærksom på at du har tilladelse til pop-up vinduer og du har aktiveret "Automatisk forespørgsel om filhentning". Se også afsnittet om problemer med udskrift af pdf fra KortInfo) Problemer med print kan forekomme, hvis dit java-program er en gammel udgave.
Gå til Javas hjemmeside (Åbner en ny hjemmeside) for at downloade en ny udgave.
For at afslutte konfliktsøgning klik på i dialogboksene.
Konfliktsøgningerne vil fremgå af søgehistorikken i værktøjslinjen over kortet. Det vil fremgå af tool-tippet, hvilke lag der var søgt på, og hvilken buffer der blev brugt:
Se en oversigt over de enkelte søgetyper i KortInfo og de værktøjer der er når du søger